null
  Loading... Please wait...

The Krontjong Devils - Sizzling Sampan 7" EP (Test Pressing)

Price:
$9.75
SKU:
DC4509TP
Quantity:


Item Detail:


The Krontjong Devils - Sizzling Sampan 7" EP (Test Pressing) (Double Crown)

This all-instro release contains the best recordings they've done to date - 3 brand new tunes and a cover of "Land Beyond The Moon".

Note: This is a rare TEST PRESSING of this 7" - only 5 were made. This has generic labels on the A and B side of the 7", but comes in the original picture sleeve. 

Tracks: Sizzling Sampan - The Rafter - Land Beyond The Moon - K-2


Videos

The Krontjong Devils The Rafter (02:31)
Bent U al lid van mijn YouTube kanaal met veel oude muziek van Toen en Ooit en allerlei gekkigheden........ en vind U mijn YT kanaal top, maakt mij blij en abonneert U zich dan op dit kanaal en druk op het belletje zodat u melding krijgt over nieuwe heerlijke muziek van toen en ooit. Krontjong (Indonesisch: keroncong) is een muzieksoort die ontstaan is bij Jakarta (Batavia) op het eiland Java onder door de Portugese cultuur beïnvloede nieuwkomers in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Rond 1900 werd krontjongmuziek en zang populair in het hele maleise taalgebied. De naam Krontjong is afkomstig van de Indonesische naam voor een combinatie van een vijfsnarige gitaar die van oorsprong uit Portugal kwam en een tamboerijn of voetbelletjes. Het muzikale fundament van Krontjong, de Portugese mouresco en praunga stijlen werden door zogenoemde Mardijkers, door de Portugezen in vrijheid gestelde slaven van gemengde afkomst, naar Batavia gebracht. De muziek van deze mensen was afkomstig uit verschillende delen van Portugal. In 1661 stelde de Oost-Indische Compagnie aan Mardijkers een stuk land ter beschikking voor de bouw van een nieuwe nederzetting. De naam werd Tugu (grenspaal), het bevond zich ongeveer 12 km ten noordoosten van Batavia. Kampong Tugu ontwikkelde zich tot een bolwerk van Portugees-Indische cultuur, waar een eigen, sterk door het Portugees beïnvloede taal gesproken werd die steeds meer Maleise woorden en uitdrukkingen in zich opnam. Portugese muziekstijlen ontwikkelden er zich tot krontjong en werd verspreid naar andere kampongs waar op den duur het Portugees van de pantoens (versjes) werd vervangen door het Maleis. Een van die kampongs was Kemayoran, die als bijnaam Kampong Belanda had vanwege de vele Indo-Europeanen die er woonden. Hier ontwikkelde zich rond 1918-1919 de Indo-Europese krontjong Kemajoran stijl.[1] Doordat Tugu vlak bij de haven Tandjong Priok lag kon de onder handelaren en zeelui populaire krontjong zich verspreiden naar andere grote havensteden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Krontjong
  • The Krontjong ...
    Bent U al lid van mijn YouTube kanaal met veel oude muziek van...
  • krontjong devi...
    awsome drumrolls!

Find Similar Products by Category


Add to Wish List

Click the button below to add the The Krontjong Devils - Sizzling Sampan 7" EP (Test Pressing) to your wish list.

You Recently Viewed...